Undervisning, der kan stables

Min nevø og niece spiller Minecraft hele tiden. De er fuldstændig optaget af muligheden for at skabe verdener, som de kan tage med dem overalt på deres iPad og så længe der er strøm på de elektroniske enheder.

Minecraft har også hurtigt fundet sin plads i klasselokalet, da det er en god måde at kombinere leg og læring, hvor eleverne kan lege skabere og ødelæggere med de mange blokke. Med sin uendelige horisont og næsten uendelige muligheder bliver spillet brugt flittigt af lærere verden over. Nogle bruger det til at undervise i matematik, men det kan i lige så høj grad blive brugt til at styrke kreativiteten og samarbejdsevnerne.

Hvis du ikke allerede bruger den digitale verden i din undervisning, kan de næste paragraffer måske inspirere dig til at tænke din undervisning i blokke, grise og zombier. Eller også kan du øjnene op for nye måder at bruge spillet på i din undervisning.

Genopbyg historien

Byg dit eget Colosseum, besøg Globe Theatre i London eller tag et helt tredje sted hen. Flere steder er nu tilgængelige i Minecraft, så de kan importeres i spillet og blive udforsket af eleverne.

Bygninger, der nu er blevet ødelagt af terrororganisationer, bliver nu genopbygget som en del af History Blocks-projektet, der blevet lanceret i 2019 med hjælp fra UNESCO. Med History Blocks kan studerende samarbejde om digital at genopbygge disse monumenter og få en bedre forståelse af historien, geografien og arkitekturen.

Flere lærere opfordrer også deres elever til at opføre historiske begivenheder eller egne historier i Minecraft. Disse øvelser demonstrerer børnenes viden om historiske steder og begivenheder.

Lær om digitalt borgerskab

Minecraft er et spil, der handler om samarbejde. For at løse problemer eller udfordringer skal elverne arbejde sammen, men de kan også konkurrere mod hinanden.

Når bølgerne går højt og samarbejdet bliver presset, kan det dog også udfordre kommunikationen på holdet. Nogle gange vil eleverne kæmpe lidt med at blive ved med at kommunikere på en høflighed, venlig og konstruktiv måde. Når disse situationer opstår, kan lærerne bruge dem til at danne elevernes digitale manerer.

Mens eleverne spiller, kan lærerne observerer og give feedback. Lærerne kan også facilitere diskussioner og refleksioner, som skal hjælpe eleverne med at kommunikere på en måde, som styrker samarbejdet og sammenholdet.

Fortæl en historie

Med de mange byggemuligheder, karakterer og lokationer er der rig mulighed for, at eleverne kan få dyrket deres indre Shakespeare eller Scherfig.

Med deres avatarer kan eleverne skrive, instruere og optræde med deres egne historier og få en bedre forståelse af analyseelementerne og -redskaberne. Lad dem eventuelt optage deres historier og skuespil som videoer, de skal præsentere for resten af klassen.

Støt visualisering og læseforståelse.

En af de bedste måder at få eleverne til at demonstrere deres læseforståelse er ved at få dem til at visualisere. De kan rekonstruere forskellige miljøer fra teksten eller endda gengive scener og handlinger. De kan også bruge disse rekonstruktioner til at give en præsentation eller endda forudsige, hvad der måske sker efterfølgende i historien og så udspille disse forudsigelser i spillet.

Tag fat på problemløsning og andre matematiske principper

Brug Minecraft til at styrke elevernes matematiske evner. For eksempel udholdenhed i problemløsningen. Det er en særlig vigtig evne i Minecraft, og de studerende kan skabe forskellige udfordringer til deres kammerater. Minecraft handler også om at vide, hvilke værktøjer man skal bruge i hvilke situationer. Vi opfordrer dig til at bruge lidt tid på Minecraft og se, hvordan du eventuelt kan inkorporere Minecraft i din undervisning.

Giv eleverne selvbestemmelse

En af de mest ligetil måder for lærere at bruge Minecraft er ved at give eleverne valgfrihed, når det kommer til Minecraft. Hvis eleven er tryg ved Minecraft, kan du lade eleven bruge det til at vise, hvad de kan. Det kan være lige fra at demonstrere viden om forhold og proportioner til at gengive en historisk begivenhed.

Indlæringen og forholdet bliver styrket, når eleverne har selvbestemmelse og kan bruge deres kreativitet.

Minecraft har selv en større samling af undervisningsmateriale til deres populære spil. Det finder du her under Minecraft Education Edition. Nu kan det LEGO-agtige spil bruges i endnu flere fag og bringe leg og læring tættere sammen.

Har du gode erfaringer med at bruge Minecraft i din undervisning?

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *