11 gode podcasts på engelsk til udskolingen

Podcasts styrker elevernes opmærksomhed på sproget i brug og udvikler deres lyttefærdigheder. Det er oplagt at gøre brug af i sprogfagene, og kan eventuelt gives som en lyttelektie. 

Vi har samlet nogle en række gode podcast på engelsk til udskolingen. Hvis du har nogen ideer og forslag, så skriv dem endelig nede i kommentarfeltet.

God lyttelyst! 👩‍🏫

Everything is alive

Genstande bliver levendegjort og har deres egen historie, som bliver fortalt. Mød fx cola-dåsen, som fortæller om sit liv.Indholdet egner sig til de ældste, og kan virkelig anbefales som en ekstra resurse til de dygtigste. Eleverne kan derefter selv skrive og fortælle om en genstand fra deres hverdag.

Hør mere på www.everythingsalive.com

Luke’s English Podcast

Luke laver lidt af hvert, da han underviser i engelsk som fremmedsprog, er stand-upper og podcaster. Han har lavet podcasts i over 10 år, så der er et kæmpe katalog. Der er meget, der er gratis at få, men man kan også blive Premium Member.

Hør mere på www.teacherluke.co.uk

British Council

De har et fast mønster i indhold og er primært lavet til indlæring af engelsk sprog og kultur. Der følger opgaver og udskrift med. Fordelen er en meget tilgængelig form og der er flere niveauer.

Hør mere på www.learnenglish.britishcounsil.org

The Moth

Rigtige mennesker fortæller deres historie. Lyt med og hør, hvordan fortælletraditionen lever videre. Historierne er i den svære ende …

Hør mere på www.themoth.org

This American Life 

Hver uge kommer der nye historier. Man kan finde dem der i fx Apple Podcast, Google Podcast eller Spotify.

Hør mere på www.thisamericanlife.org

Serial season 1

Sande historier fortalt på en spændende og fængslende måde.

Hør mere på www.sericalpodcast.org

Wind of change

Sangen “Wind of Change” er blevet synonym med Berlinmurens fald og tiden efter. Men er den I virkeligheden ikke skevet af Scorpions men af CIA? Kom med på opklaringen af dette mysterium I en serie af 11 afsnit lavet af Pineapple Street Studios.

Hør mere på www.crooked.com

Morning Cup of Murder

…hvis eleverne er optaget af True Crime 😊
Hver dag har næsten sit eget historiske mord, hvis man bare ved, hvor man skal lede. Her er adgang til mere end 600 historier, så man kan begynde dagen med et lille gys.

Hør mere på www.audioboom.com

Adept English

Masser af gratis podcasts, hvor der er opgaver og tekst til indholdet. Meget pædagogisk opbygget og på flere niveauer.

Hør mere på www.adeptenglish.com

Welcome to the Night Vale

Welcome to Night Vale er en podcast, der fremtræder som et radio show i den fiktive by Night Vale, der rapporteret om de mærkværdige hændelser, der finder sted i byen. Welcome To Night Vale er skabt i 2012 af Joseph og Jeffrey Craynor. Den handler om den fiktive by Night Vale og underlige ting der sker i den.

Hør mere på www.welcometonightvale.com

BBCs fem-minutters news

Ikke en egentlig podcast men et nyhedsoverblik, hvor man som lærer, selv kan stille relevante spørgsmål til indholdet. Fx hvilke personer nævnes, steder og situationer? Hvis man stiller relativt lette spørgsmål, så kan de svage elever være med fra start og indholdet kan så bygges på til de stærkere elever.

Hør mere på www.bbc.co.uk

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *