Mærkedage i oktober

Velkommen til efteråret. Oktober byder på ferie (ahhh), men der er også nogle dage, som vi sagtens kan kigge nærmere på i skoleregi. Den vigtige dag er pige-dagen, for her kommer der virkelig spot på pigers vilkår. 

Sidste år modtog to piger prisen for deres arbejde for pigers rettigheder i Uganda. Følg linket og læs om deres arbejde.

God fornøjelse!

3. oktober markerer genforeningen af Vest- og Østtyskland. Efter 45 års splittelse på grund af Den Kolde Krig blev de to dele forenet i 1990 som Forbundsrepublikken Tyskland. Et år tidligere var muren faldet.

Siden 2012 har den 11. oktober sat fokus på pigers liv over hele kloden. Problemerne/udfordringerne er forskellige, men der er stadig behov for at arbejde for pigers rettigheder. Der er endnu ikke kommet specifikt materiale ud, men følg med hos: Red Barnet, FN og Plan Børnefonden. Sidstnævnte uddeler Pigeprisen, og på siden kan du læse om sidste års prismodtagere.

Den 24. oktober er FN dag. Her kan samfundsfag og sprogfagene være med. Tag for eksempel et kig på organisationens opbygning, indsatser og fundament. For eksempel kan man bruge dagen til at tale om organisationens 17 Sustainable Development Goals

Den sidste dag i måneden, den 31. oktober, er Halloween. En dag, der vist ikke behøver den store introduktion, og er blevet mere kendt end Fastelavn.

Hvordan bruger du mærkedagene i din undervisning? Skriv gerne en kommentar nedenunder.

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *