Mærkedage i juni

Sommerferien nærmer sig, og for nogle er undervisningsmaterialet gennemgået. Eller også mangler man bare inspiration til en enkelt time i dansk eller samfundsfag? Med en ny måned kommer også en række mærkedage, som kan bruges som anledning til at lære om historiske begivenheder eller personer. Vi har samlet et par stykker fra ind- og udland, som kan få inspirationen til sprudle igen.

5. juni er Grundlovsdag. En markant dag for vores danske samfund og demokrati. En god anledning til at se, hvad et demokrati er, hvilke alternative styreformer findes der eller hvilken samtid befandt det danske samfund sig i, da demokratiet blev indført.

10 dage senere har vi Valdemarsdag, den 15. juni. Her kan vi tage de historiske briller på og se nærmere på, hvem Valdemar var, og hele historien bag Dannebrog. Smæk eventuelt lyttebøfferne på eleverne og dig selv, og sæt podcasten Kongerækken på.

Tager vi til udlandet er der også en række internationale mærkedage, som man kan lade sig inspirere af.

Sustainable Gastronomy Day ligger den 18. juni, og giver god mulighed for at lære om FN’s Verdensmål, og samtidig få fyldt maverne med god og bæredygtig mad.

Hvis vi går blot to dage frem, rammer vi den 20. juni, hvor det er World Refugee Day. Flygtninge-temaet kan bruges i forbindelse med både historie, samfundsfag og dansk. Eleverne kan diskutere tidligere flygtningestrømninger, og hvordan indvandring kan definere et samfund, eller hvordan indvandring kommer til udtryk i litteraturen eller musikken.

Har du nogle ideer til, hvad man ellers kunne bruge af mærkedage? Bidrag med en konstruktiv kommentar nedenunder.

1 Kommentar

 1. Per Fox Nielsen

  Denne begivenhed er nok mere oppe i tiden end de fleste andre begivenheder i har fra juni måned:
  05 JUN
  Verdens Miljødag
  Temaet for Verdens Miljødag 2022 er ‘Kun én jord’. Året 2022 markerer, at det er 50 år siden den første FN-konference i Stockholm i år 1972, der førte til oprettelsen af ​​FN’s miljøprogram (UNEP) og udpegede den 05 JUN til World Environment Day hvert år.
  UNEP arrangerer begivenheder på miljødagen hvert år for at tilskynde til verdensomspændende bevidsthed og handling til beskyttelse af miljøet.

  Svar

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *