Lyttebøffer, podcast og musik i undervisningen.

Meget af danskernes underholdning og medieforbrug udgøres af podcasts og musikstreaming. Hvordan kan disse medier inddrages i undervisningen på en konstruktiv, lærerig og engagerende måde? 

Vi har samlet fire forslag her med undervisningsmateriale til podcasts og musikvideoer. Hvis du har nogle inputs til listen, så byd gerne ind i kommentarfeltet eller på vores Instagram og Facebook.

Historier fra hele verden

Med FN’s 17 verdensmål er vejen mod en bedre verden gjort mere håndgribelig. Samtidig giver det også mulighed for at fortælle en masse historier fra hele verden omkring udviklingen.

På hjemmesiden verdensmålene.dk er der samlet podcasts og undervisningsmateriale, der dykker ned i de enkelte mål. Her er rig mulighed for at få et bedre kendskab til verden og indblik i andres kulturer og udfordringer.

Se materialet her: https://www.verdensmaalene.dk/materialesamling#

Krimi og lydfortælling i udskolingen

Hvorfor slog en 15-årig sin far ihjel? Kan man forklare og forsvare drab? “Lillebror” er lydfortællingen om en familie og dens hemmeligheder bag lukkede døre i parcelhuset.

Lytteren skal selv finde svarene på disse spørgsmåle. Og med flere andre opgaver har Kia Lundsgaard skabt et inddragende og engagerende undervisningsmateriale.

Hent materialet her på Lærerforum

Fra ide til podcast

Hvordan kommer du og eleverne selv i gang med podcasting? Cool IT Consult har lavet en overskuelig guide, som leder en gennem processen fra start til slut.

Se materialet her: http://coolitconsult.dk/podcasts-i-undervisningen/

Musikvideoer med et budskab

Musikvideoer kan være meget mere end bare koreograferet dans. De kan forstærke budskabet i lyrikken og musikken. Det kan skabe et godt udgangspunkt for en diskussion i klassen og giver samtidig mulighed for at arbejde med noget, som eleverne underholdes af i hverdagen.

Forløbet “Music with a Message” dykker ned i tre musikvideoer, der har et tydeligt budskab. Analyserne giver mulighed for at se, hvordan video og musik komplementerer hinanden.

Hent materialet her på Lærerforum

Naturfaglig podcast for mellemtrinnet

Hvorfor er himlen blå? Hvorfor vi ikke kan leve af pomfritter? De og mange andre spørgsmål bliver besvaret i denne naturfaglige podcast af Perlefilm.

Podcasten og det supplerende undervisningsmateriale henvender sig til mellemtrinnet.

Hent materialet her på Lærerforum

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *